Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@08:38:43 GMT

شریکی که گریز از آن مکمن نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۰۷۲۹

شریکی که گریز از آن مکمن نیست

تکیه بر بانک ها به عنوان مهمترین و تنها منبع تامین مالی بنگاه های اقتصادی در استان هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر اینکه رقابت برای  بدست آوردن این منابع را بیشتر کرده است یکی از مهمترین چالش های بخش تولید بویژه پس از راه اندازی خط تولید نیز به شمار می رود .

با توجه به اینکه هنوز نشانه ای دال بر حل تامین منابع مالی از منبعی به جز بانک وجود ندارد، دولت تلاش می کند مشکلات بین بانک ها و بنگاه ها را به نحوی مدیریت کند که بتواند در برابر آسیب های تحریم ها و سایر مشکلات دوام آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو نیز یک پای ثابت نشست های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، نظام بانکی و نماینده بانک های مختلف است.

نقش بانک ها در تولید

معاون اقتصادی استاندار گفت: بانک های استان و دستگاه های اجرایی همواره نهایت همکاری را با بخش تولید داشته اند که امیدواریم این همکاری ها ادامه داشته باشد.

سید حشمت الله صمیمی عنوان کرد: سرمایه گذاری های صورت گرفته و تولیدات صنعتی و کشاورزی استان مرهون حمایت نظام بانکی است که همواره از بخش تولید پشتیبانی کرده اند.

وی اظهار داشت: برخی بانک ها اطلاعات دقیقی از بخش نامه ها بانک مرکزی برای حمایت از بخش تولید را ندارند و از این رو لازم است اداره کل امور اقتصادی و دارایی بخش نامه های بانکی را احصا و برای همه بانک ها ارسال کنند تا هماهنگی های بیشتری بین نظام بانکی، نظام اداری و بخش تولید بوجود آید.

بانک ها از برخی بخش نامه ها پیروی نمی کنند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج با اشاره به نقش بخش تولید در اقتصاد و اهمیت آن در نظام جمهوری اسلامی گفت: با وجودی که بانک مرکزی به بانک ها، دستورات مناسبی برای رونق تولید ابلاغ کرده است اما برخی بانک های کهگیلویه و بویراحمد از اجرای برخی از این دستورات خودداری می کنند.

جبار کیانی افزود: یکی از مشکلاتی که واحدهای تولیدی استان با آن مواجه هستند بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی از سوی بانک هاست.

وی اظهار داشت: بانک هایی که اقدام به پرداخت تسهیلات می کنند بخشی از این تسهیلات را به عنوان ضمانت در بانک نگه می دارند که غیرمنطقی و برخلاف دستورات بانک مرکزی است.

کیانی عنوان کرد: بانک ها اطلاع دقیقی از مصوبات بانک مرکزی ندارند و از این رو همکاری چندانی با بخش تولید ندارند.

بانک ها منابع محدودی دارند

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های کهگیلویه و بویراحمد گفت: بانک های استان بیش از ظرفیت قانونی تسهیلات پرداخت کرده اند و از این جهت با مشکل روبرو شده اند.

منصور  دانش آموز افزود: بانک ها برای دریافت تسهیلات اعطایی تحت فشار هستند و باید ضمانت کافی برای بازپرداخت این تسهیلات داشته باشند.

وی اظهار داشت: براساس قانون، بانک ها تنها می توانند ۸۰ درصد منابع خود را تسهیلات پرداخت کنند اما این رقم در کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۰ درصد است.

دانش آموز بیان کرد: این ناهمخوانی بین منابع و مصارف مشکلات زیادی برای بانک های استان ایجاد کرده است که باعث می شود بانک ها توان محدودی برای پرداخت تسهیلات به بخش خدمات داشته باشند.

بانک های خصوصی کهگیلویه و بویراحمد سپرده ها را در استان توزیع نمی کنند

البته مسوولان و بخش خصوصی ایراد دیگری نیز به بانک های استان وارد می دانند که از دیدگاه معاون اقتصادی استاندار اهمیت بسزایی در مشکلات اقتصادی استان دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: برخی بانک های خصوصی سپرده های مردم را به روش های مختلف جمع آوری کرده اما در این استان بازتوزیع نمی کنند و از این مسیر به منابع مالی استان آسیب می زنند.

 صمیمی افزود:  بانک های خصوصی پس از جمع آوری سپرده ها و پس اندازهای مردم، آن را به بانک های مادر در شهر تهران منتقل می کنند و از این جهت به منابع مالی استان که متناسب با نیازها هم نیست آسیب می رسانند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری بیان کرد: این رویه بانک های خصوصی نه تنها هیچ کمکی به بهبود شرایط استان و رونق تولید نمی کند بلکه به توسعه استان آسیب می زند.

وی اظهار داشت: منابع مالی مردم کهگیلویه و بویراحمد باید در راستای رونق تولید در این استان یا ارائه خدمات در همین استان هزینه شود اما برخی بانک ها به این اصول توجهی نمی کنند.

صمیمی عنوان کرد: این مشکلات و ابهامات نظام بانکی در استان شناسایی و برای تصمیم گیری و ارائه پیشنهاد به شوراها و کارگروه های ملی منتقل می شود.

وی یکی دیگر از مشکلات بانکی و مالی کهگیلویه و بویراحمد را نداشتن حساب بانکی واحدهای تولیدی پردرآمد در استان دانست و گفت: بیشتر این واحدها حساب اصلی خود را در شهر تهران باز کرده اند.

صمیمی بیان کرد: این واحدها از بانک های کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات گرفته اند اما حساب اصلی و منابع مالی خود را در تهران متمرکز کرده اند.

وی گفت: منابع مالی و پولی باید در بانک های استان در گردش باشند تا بانک ها بتوانند از این منابع برای پرداخت تسهیلات استفاده کنند.

صمیمی با اشاره به نقش بخش های بانکی و تولیدی در اقتصاد و ارتباط دوسویه آنها گفت: یکی از مشکلاتی که واحدهای تولیدی استان با آن روبرو هستند بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی از سوی بانک هاست.

وی اظهار داشت: بانک هایی که اقدام به پرداخت تسهیلات می کنند بخشی از این تسهیلات را به عنوان ضمانت در بانک نگه می دارند که جلوی اجرای صحیح طرح ها را می گیرد و این رویه اشتباه نیز به شوراها و کارگروه های بالادستی منتقل می شود تا چاره ای برای آن اندیشیده شود.

مسوولان بخش خصوصی، دولتی و بانکی کهگیلویه و بویراحمد هر ماه چند دیدار و نشست برای تعادل کفه های ترازوی منابع بانکی و نیازهای اقتصادی برگزار می کنند. بانک دنبال حفاظت از منابع خود و بنگاه های اقتصادی پیگیر مهلت گرفتن از سوی بانک برای بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی است و دولت نیز در این میان تلاش می کند از همه ظرفیت ها و توان خود برای تعادل این کفه های ترازو استفاده کند. 

مشخص است که همراهی نکردن بانک ها در میان دولت و بخش خصوصی که به دنبال جلوگیری از افزایش بنگاه های راکد هستند، طرفداری ندارد و همه باور دارند رونق تولید به رونق بانک هم کمک می کند. آنچنان که یک فعال اقتصادی می گوید: « پرداخت تسهیلات و دادن مهلت بازپرداخت اقساط، یک لطف به بخش تولید نیست، این کار سبب تضمین حیات بانک ها نیز می شود.»

برچسب‌ها تسهیلات بانکی وزارت صنعت معدن و تجارت اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی وزارت صنعت معدن و تجارت اشتغال زایی تسهیلات بانکی وزارت صنعت معدن و تجارت اشتغال زایی کهگیلویه و بویراحمد پرداخت تسهیلات بانک های خصوصی بانک های استان اقتصادی استان برخی بانک ها منابع مالی نظام بانکی رونق تولید بانک مرکزی بخش تولید بنگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2031.5 هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است:

    بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌ سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.
بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند. 
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بخشی از بدهی‌های بانکی شهرداری تهران با مولدسازی تسویه شد
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • اعطای ۴۲ میلیارد دلار ارز در حوزه تولید در سال گذشته
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات بانکی در ۱۴۰۲/ رقم رشد نقدینگی ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است