Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@15:27:35 GMT

تعداد مساجد یاسوج باید متناسب با تعداد محلات آن باشد

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۴۶۱۰

تعداد مساجد یاسوج باید متناسب با تعداد محلات آن باشد

رئوف با اشاره به اینکه شهری مثل یاسوج به عنوان مرکز استان تعداد مساجد باید متناسب با تعداد محلات آن باشد، گفت: باید برنامه ریزی لازم در این زمینه صورت گیرد.

«امیر رئوف» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، اظهار کرد: مسجد به عنوان مبدا تحولات در هر جامعه ای و به تعبیر حضرت امام (ره) سنگر دفاع از اسلام و دیانت محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر ما نسبت به جایگاه کلیدی مسجد اهتمام ویژه ای داشته باشیم، بسیاری از معضلات و مسائل فرهنگی به واسطه طرح مسجدمحوری تا حد قابل توجهی مرتفع می شود.

 

وی با بیان اینکه در ابتدای پیروزی انقلاب (دهه 60) مساجد کارکرد بسیار تاثیرگذاری داشتند، ادامه داد: بعد از دوران دفاع مقدس تفکری در جامعه به وجود آمد که در کنار مسجد فرهنگ سرا ایجاد کنیم و نهادهایی به موازات مساجد ایجاد شد و به مرور زمان تا حدودی کارکرد مسجد در همه شئون اجتماعی، فرهنگی و مذهبی مردم در کلان شهرها تعدیل شد.

 

رئوف خاطرنشان کرد: بعد از مقطعی در تهران مقام معظم رهبری ستادی با عنوان ستاد رسیدگی به امور مساجد را راه اندازی کردند.

 

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد گفت: در نشست ستاد مساجد پیشنهاد دادیم اگر در سطح استان مرجعی با عنوان مرکز رسیدگی به امور مساجد نداریم، این مجموعه با همین عنوان ذیل نماینده ولی فقیه ایجاد شود تا بتواند هماهنگی و هم افزایی بین ارکانی که در امور مسجد دخالت دارند، ایجاد کند.

 

وی با بیان اینکه می توان برای مرکز رسیدگی به امور مساجد برنامه ریزی، هدف گذاری و هدف ها را مشخص کرد، یادآور شد: در استان اتفاق های بزرگی در بحث مسجدسازی در انقلاب رقم خورد.

 

رئوف با اشاره به اینکه شهری مثل یاسوج به عنوان مرکز استان تعداد مساجد باید متناسب با تعداد محلات آن باشد، اضافه کرد: باید برنامه ریزی لازم در این زمینه صورت گیرد.

 

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد یکی از برنامه ها را تهیه نقشه جامع شهر یاسوج دانست که چندین سال نقشه طرح جامع شهری برای اصلاحاتی به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال شده و بنا بود برخی از روستاها به این طرح اضافه شوند که هنوز این طرح تعیین تکلیف نشده است.

 

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه متولی طرح جامع شهر سازمان مسکن و شهرسازی است، نشستی با حضور کارشناسان این سازمان به همراه طرح تفضیلی تشکیل و متناسب با گستردگی شهر پیش بینی مسجد در یاسوج صورت گرفته یا صورت نگرفته است.

 

رئوف گفت: اگر در این زمینه کارهای زیرساختی انجام شود بعد از پنج سال آثار و برکت های مسجد محوری را بیشتر خواهیم دید.

 

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: باید افقی در استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه زیرساختی تعریف شود، مجمع خیرین مسجدساز را راه اندازی کنیم و از ظرفیت خیرین درون و بیرون استان در زمینه گسترش و ساخت مساجد استفاده کرد.

پایان پیام/82

منبع: شبستان

کلیدواژه: مرکز رسیدگی به امور مساجد مسجد محوری صدا و سیما مساجد مدیرکل صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی مساجد ایران

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اصیل‌ترین محل عبادت وایجاد نزدیکی هر چه بیشتر با خداوند متعال مسجد است. این نهاد فرهنگی و ارتباطی از فعال‌ترین نهاد‌های دینی در اسلام محسوب می‌شود که به‌عنوان مهمترین کانال ارتباطات اجتماعی همواره به عنوان منبع حرکت‌های معنوی و فرهنگی عمل نموده و نه تنها در بعد تزکیه معنوی، بلکه به عنوان منبع دانش و اطلاعات مربوط به جامعه، همه مردم را تغذیه می‌کند.

بشیر خالقی‌پور (دکتری فرهنگ و ارتباطات)و میثم لطیفی (دانشيار و عضو هيئت‌علمي دانشکدۀ مديريت) در مقاله‌ای با عنوان «تحلیل سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی مساجد ایران در قرن اخیر» به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد، در تاریخ معاصر ایران و به‌ویژه پس از انقلاب اسلامی، همراه با جریان‌های فکری و تصمیمات سیاستی سازمان‏ها و نهاد‌ها در برهه‏‌ای از زمان کارکرد‌های دوچندانی یافت و نقش‏ آفرینی‏‌های جدیدی در عرصه‏‌ها‏ی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی امنیتی ایفا کرد.

در این پژوهش آمده است که در طول تاریخ اسلام، مساجد همواره قرارگاه فرماندهی عبادی و سیاسی بوده که با رویکردهای گوناگون و شکل‌گیری گروه‌های مردمی در امور مختلف مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و علمی به‌خوبی ایفای نقش کرده است.

با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نهضت مواسات و همدلی باید با محوریت مساجد ادامه پیدا کند

به زعم این پژوهشگر این توسعه‌‏یافتگی در کارکرد‌های مسجد به ایجاد ساختار‌هایی نو منجر شد و مسجد کانون محوری تعاملات و مشارکت‏‌های مردمی قرار گرفت. مطالعۀ این تطورات تاریخی در مسجد ماحصل بازتعریف و بیان دقیق و ارزیابی‌پذیر رخداد‌هایی واقعی با جزئیات کاملی است که به‌عنوان نقاط عطفی در جریان زندگی اجتماعی حادث شدند و در تعیین روایت صحیحی از تاریخ حائز اهمیت‌اند.

در ادامه این مقاله به این مهم اشاره شده است که مساجد شبکه‌ قوی برای ارتباطات مردمی هستند که می‌توان از این ظرفیت به‌عنوان فرصتی ارزشمند برای تقویت تعاملات استفاده کرد. مسجد نمادی وحدت‌آفرین و کانونی برای هم‌گرایی است و می‌توان از آن به‌عنوان بهترین نهاد برای افزایش مشارکت حداکثری مردم نام برد. با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نهضت مواسات و همدلی باید با محوریت مساجد ادامه پیدا کند.

در این مقاله تلاش می‏‌شود روایتی تحلیلی از سیر سیاست‏‌گذاری مرتبط با مسجد در کشور طی یک قرن اخیر و بر مبنای داده‏‌های حاصل از مصاحبه‌‏های عمیق با صاحب‌نظران و مطالعۀ اسناد تاریخی ارائه شود و نقاط عطف تأثیرات سیاست‏‌ها بر مساجد و تأثیر مساجد بر روند‌های کشور بررسی شود.

در گام اول پژوهش، با مطالعات اسنادی گنجینه‏‌ای از رویداد‌های مهم و جریان‎‌‌‌‏‌‌های  فکری تأثیرگذار در روند و کارکرد مساجد پس از پیروزی انقلاب اسلامی حاصل می‌شود.

در گام دوم با استفاده از نظر‌های خبرگان در این زمینه به تبیین «نقاط عطف تاریخی» ذیل هریک از ساختار‌های مرتبط با مسجد و حوادث توجه می‌شود. در این مرحله، گردآوری داده‏های حاصل از مصاحبۀ عمیق با صاحب‏نظرانی صورت می‏‌پذیرد که هدفمند انتخاب شده‏‌اند.

این پژوهشگر در نهایت اینگونه جمع‌بندی می‌کند که مسجد معدنی ارزشمندی است که باید کارکردهای مختلف آن را استخراج کرد، این گنجینه ارزشمند و غنی علاوه بر اینکه مکانی برای تزکیه نفس است، کانونی مهم برای جذب مشارکت‌های مردمی و حل‌ مشکلات و معضلات اجتماعی نیز محسوب می‌شود.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در (همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران) ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی مساجد ایران
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • اعلام وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی
  • وضعیت نامناسب دفن زباله در استان به دستگاه قضایی اعلام شد
  • وضعیت نامناسب دفن زباله به دستگاه قضایی اعلام شد
  • تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی در یاسوج+تصاویر
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • ۱۶۲ پرونده تخلف به تعزیرات کهگیلویه ارسال شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • گام‌های نهایی برای سر آمدن انتظار چندساله؛ فقط یک ماه تا افتتاح پل چهارم بشار